Shehi: Virusi si kundërshtari i panjohur, ta kalojmë këtë situatë pastaj titullin

Orges Shehi, trajneri i skuadrës së Kukëist, në një prononcim që ka dhënë për “Supersport” ka folur në lidje me gjendjen e jashtzakonshme që po klaon evdni ynë, por edhe për skuadrën dhe se si po i kalojnë këto ditë karantine lojtarët e Kukësit. “Kanë qenë situata të vështira. Me tërmetin i shihnim dëmet, këtu nuk po shohim çfarë kemi përpara. Por kur luan me të panjohur, nuk e di nga të vjen, ndaj duhet kujdes. Që nga bllokimi e deri sot, kam dalë 2 herë. Bëjmë mirë që rrimë në shtëpi, jo për vete, por për prindërit e fëmijët tanë, që të ndalojmë zinxhirin e shpërndarjes së virusit”.

Gara

“Nuk dua ta kaloj në anën personale, u ndërpre jeta e gjithsecilit, rutina. Kur u ndërpre jeta e gjithë vendit sigurisht që do të ndërprehet edhe sporti. Ne me punë jetojmë, por në këtë situatë të mendojmë të kalojë sa më shpejt, të vijnë ditë të mira që të kthehet edhe futbolli”.

Lojtarët

“Në këtë situatë lojatrët e kanë shumë të vështirë të qëndrojnë pasiv dhe gjejnë mënyrën e mundësinë për t’u stërvitur. Jemi munduar të bëjmë program, por pa shkelur kushtet, nuk dua të rrezikojmë jetën e tyre. Unë kam aplikacion që më vijnë të dhënat online, nuk i detyroj kurrë që të dalin të bëjnë stërvitje duke rrezikuar jetën e  familjarët. Ata dalin kur munden, pastaj pjesën në shtëpi na e dërgojnë me video. Nuk e vë në dyshim që lojtarët nga karakteri nuk mund të rrinë pushim”.

Ndikimi

“Kjo situatë është e pajetuar më parë. Kur ndërprehet kampioanti dihet datë rifillimi, ne në këtë situatë nuk dimë asgjë, po mundohemi të mbajmë lojtarët aktiv. Që do ndikojë as që diskutohet, do ndikojë jeten e të gjithë shqiptarëve, ekonomia e të gjitha, pro do të mundohemi t’i rekuperojmë për përfundimin e kampionatit”.

Mesazhi

Në fund, i pyetur për garën për titull dhe mezhasin që ka për këtë situatë, trajneri i Kukësit, Orges Shehi ka theksuar se: “Të jem i sinqertë gara për titull të bën të flasë për konkurrencë, nuk shoh konkurrencë, por të gjihë të bashkuar. Për të folur për rivalitet kemi kohë, shpresoj që kjo situatë të kalojë sa më shpejt për të gjithë shqiptarët”.

/VipSport.al/