Luiza Gega: E drejtë shtyrja e Olimpiadës, megjithëse për mua ka kosto

Luiza Gega rreth një muaj më parë, kur koronavirusi nuk na kishte “pushtuar”, synimin më të madh të verës kishte arritjen mes tetë më të mirave të globit në Lojërat Olimpike, por tashmë objektivin e saj nuk do të ketë mundësi ta arrijë këtë verë, por do i duhet të nisë punën e parapërgatitjeve nga e para, pasi Olimpiada do të zhvillohet në verën e vitit të ardhshëm. E kontaktuar nga Super Sport, nga Kenia atletja jep opinionin e saj rreth shtyrjes dhe të ardhmes së saj.

“Sigurisht ishin planifikura prej kohësh. Po stërvitesha në Kenia për Lojërat, por duke parë situatën si po agravohej, ndoshta e prisja një gjë të tilë. Të vjen keq, se ka shuëm kohë që stërvitemi, e ka sakrifica, por mendoj e është vendim i drejtë se po sakrifikohet për gjënë më të rëndësishme që ka njeriu, ata thjehst do të shtyhen, objektivi mbetet i njëjti.

Çdo gjë ishte programuar para se situate të agravonte. Deri para një jave kishin deklaruar që lojërat do të mbahen, ndaj u nisa për tu stërvitur. Tani që jam pushim, stërvitja do të vazhdojë për rreth 3 javë. Do të kthehem në Shqipëri, shpresoj të qetësohet që të bëjmë disa gara të Diamond League. Gara do të ketë, por se kur nuk dihet ende.

Pjesa tejetër e ekipit e kanë të pamundur, çdo gjë është e reduktuar, daljet me orar. Nuk doja që stërvitj ime të stopohej, se nuk kishte deklaratë e kjo është arsyeja pse mora një vendim, ka një kosto, kisha prerë biletën. Ardhja këtu, kishim prentouar edhe akomodimin, thjesht bëri të mos e mendonim rrezikshmërinë se është rrezik edhe për mua. Kam bërë shumë sakrifica për të qenë këtu”, përfundoi Luiza.  

Në lidhje me vendimin e shtyrjes së Lojërave Olimpike dhe stërvitjen e Luizës foli edhe trajneri i saj prej vitesh, Taulant Stermasi.

Ndërprejra prej Covid-19 në të gjithë botën të ndalohej të stërvitej në kushte optimale. Stërvitje e palestra të mbyllura. Edhe këtu nuk lejohet të vrapohet më shumë se 3 spoirtistë bashkë, janë disvanatzhe.

Kenia nuk ka përhapeje të madhe, 12-15 persona të prekur. Ndoshta se ka temperature e pa lagështirë, por situata është e vështirë se kanë filluar kufizimet nga qeveria. Palestrat e stadiumet janë të mbyllura. Garat nuk do të jenë në maj, por nga qershori e do të zgjaten më vonë, përtej kësaj duhet të jenë edhe normat kualifikuese.

Duke parë situatën Turiqa kishte më pak raste dhe me Turqine kemi kontakte për ofrimin e biletës. E mendonim që deri në fund të prillit do të ishim në Kenia. Janë aktivitete të tjera që nuk janë shtyrë, ndaj stërvitja nuk stopohet. Jane shumë aktivitete që Luizës i ka ardhur ftesa për të marrë pjesë. Ndaj stërvitja është e domosdoshme që të jetë në formë që kurdo që aktivitetet të fillojnë, Luiza të jetë gati”, përfundoi trajneri Stermasi. /vipsport.al/