Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Trajneri i Kosovës U 21 përgatit ndeshjen ndaj Shqipërisë: Luajmë me moton: “Me krenari për këtë shtet dhe me përgjegjësi të madhe”

Trajneri i Kosovës U 21, Rafet Prekazi, në konferencën për shtyp para ndeshjes me Shqipërinë më datë 15 tetor është shprehur se do ta marrin thjesht si ndeshja e radhës, ndërsa Dardanët do të zbresin në fushë me moton: “Me krenari për këtë shtet dhe me përgjegjësi të madhe”.

“Këta djem e kanë dëshmuar se e japin maksimumin çdo herë për Kosovën dhe, fundi i fundit, kanë treguar lojë të fuqishme që i pëlqen popullit të Kosovës. Sa i përket ndeshjes me Shqipërinë, është ndeshja e radhës, sikur edhe ndeshjet e tjera. Sa i përket lëndimeve, edhe ne i kemi problemet tona.

Për mua personalisht, dhe për çdo njeri normal që është i njohur me futbollin, e di se futbolli modern është agresiv dhe me futbollin agresiv janë të mundshme edhe këto lëndime. Sido që të jetë, sikur edhe në çdo ndeshje tjetër, dihet motoja e Kosovës, Dardanëve e lojtarëve… do të shkojmë të luajmë me moton “Me krenari për këtë shtet dhe me përgjegjësi të madhe”, tha Prekazi.