Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Skuadra kryeson Grupin A, kryebashkiaku Imeraj: S’kursehemi që Korabi të jetë në elitën e futbollit shqiptar

Dionis Imeraj, kryebashkiaku i Dibrës, duket se krahas angazhimeve të tjera ditët e javës, në fundjavë nuk i ndahet dhe skuadrës që përfaqëson qytetin, Korabin, ku ai po jep mbështetje që të jetë mes më të mirëve të futbollit, bashkë edhe me administratorin Femi Mziu apo hallkat e tjera të klubit.

Imeraj e ka ndjekur sfidën me Shkumbinin nga shkallët e stadiumit, e sigurisht që në fund ka qenë entuziast, pasi dibranët janë ngjitur në vendin e parë duke hedhur një hap të rëndësishëm drejt synimit madhor që është rikthimi mes më të mirëve të futbollit shqiptar.

Financat

Imeraj thekson se ai do të bëjë më të mirën me institucionin që drejton, që ashtu si edhe në fushat e tjera edhe futbolli të jetë në nivele të larta. Pas ndeshjes, në një prononcim për “TvD Neës”, Imeraj ka theksuar: “Kjo është java e Dibrës, sepse pas disa festave tradicionale të Qarkut tonë edhe fitorja e Korabit dhe sidomos vendi i parë pas ndalesës së Kastriotit na bën krenarë të gjithëve. Ndoshta unë jam me këmbën e mbarë, por siç e kam thënë, e rikthekson se për futbollin ashtu si dhe për fushat e tjera mbështetja ime do të jetë maksimale. Dua që t’i jap një tjetër imazh Dibrës në çdo aspekt”, – tha Imeraj fillimisht.

Suporti

“Sporti është katalizator kryesor sa i përket sportdashësve, dhe ne duam që Dibra të jetë krenare në futboll. Ekipi e ka pasur mbështetjen që kur unë kam ardhur, duke filluar që nga stadiumi, por edhe çdo gjë tjetër në aspektin sportiv. Fundjava na gjen në punë, por në kohën e lirë, s’bëhet fjalë që do e mbështes skuadrën. Me zemër e me shpirt jam me Korabin, ndonëse ndonjë ditë për shkak të angazhimeve mund të mos ndodhem në Dibër”, – tha kryebashkiaku i Dibrës, Dionis Imeraj.

E.Saliu/Vipsport.al/