Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Presidenti i FIFA-s: Isha skeptik, por me VAR futbolli është bërë më i bukur, më i drejtë dhe më i pastër

Presidenti i FIFA-s, Xhani Infantino i është rikthyer edhe njëherë diskutimit rreth teknologjisë VAR. Edhe pse ka ende njerëz nga opinioni sportiv të cilët janë shprehur kundër, duke qenë se sistemi sjell vonesa në fushë dhe prek emocionet e tifozëve, Infantino mendon se VAR e ka bërë futbollin më të drejtë.

“ Futbolli falë sistemit VAR është bërë më i bukur, më i drejtë dhe më i pastër. Fillimisht isha skeptik, por më pas kur u bëra president i FIFA-s, thashë pse të mos e provoja. Dhe sot e kemi parë që VAR funksionon. Na duhet të kuptojmë se detyra e arbitrit është shumë e vështirë, ata janë heronjtë dhe nëse arrijmë t’i ndihmojmë, atëherë kjo do të ishte diçka e bukur”, u shpreh Infantino.

Ndërkohë, Infantino ka folur edhe për numrin e shtuar të skuadrave pjesëmarrëse në botërorin e 2026, ku pjesë e Kupës së Botës do të jenë 48 Kombëtare. “ Është një pasojë natyrale e globalizimit. Për të qenë sa më shumë globalë duhet të jemi përfshirës. Në Rusi, Italia nuk ishte, as Holanda, apo Amerika Kili, Kameruni. Përgjegjësia jonë është të hapim botërorin dhe ta bëjmë më shumë pjesëmarrës”, theksoi presidenti i FIFA-s.

/Egi Çabeli-VipSport.al/