Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Presidenti i Federatës së Automobilizmit: Nuk kam gënjyer, i shoh garat me Shumaker, ai vazhdon të luftojë

Presidenti i Federatës së Automobilizmit, Zhan Todt është rikthyer të flasë për gjendjen e Majkëll Shumaker. Todt, i cili në të kaluarën ka qenë edhe kreu i Ferrarit, ka theksuar edhe njëherë se kur është shprehur para disa kohësh se shikonte garat e Formula 1 me gjermanin nuk ka gënjyer, por ka thënë të vërtetën. Todt thekson se Shumaker vazhdon të luftojë dhe se një ditë ëndërron të shohë nga afër me ish-pilotin e Ferrarit një garë.

“ Nuk ka asnjë lajm të ri, përveç faktit se Shumaker vazhdon të luftojë për të përmirësuar gjendjen e tij shëndetësore. Duhet t’i qëndrojmë pranë në këtë betejë, atij dhe bashkëshortes. Duhet t’i ndihmojmë dhe të respektojmë dëshirat e tyre.

Kam thënë të vërtetën para disa kohëve se shikoja gara të Formula 1 me të. Shpresoj që një ditë të mund të shkojmë sëbashku në një nga Çmimet e Mëdhaja. Sot do të shkojë ta vizitojë në Gjenevë. Por i takon familjes së tij të tregojë atë që duan, pasi duhet të mbrojmë jetën private të Majkëll Shumaker”, tha Todt.

/Egi Çabeli-VipSport.al/