Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Pohimi i pazakontë i Pike: Gjithçka është gënjeshtër dhe farsë, sherret janë të paramenduara

I keni parasysh polemikat e shumta në të cilat është përfshirë Zherard Pike në vitet e fundit, apo edhe përplasjet me kundërshtarët? Me sa duket një pjesë e tyre është e paramenduar nga futbollisti, pasi ai e bën këtë për shfaqje. Ky është rrëfimi i sinqertë i vetë mbrojtësit të Barcelonës,  i cili në një emision televiziv ka treguar se si është e vërteta shpeshherë, ndryshe nga ajo që mund të imagjinojnë tifozët.

“Normalisht është diçka e paramenduar. Unë e bëj që t’ia kaloj sa më mirë. Bëj si i tërbuar dhe pastaj ia kaloj mirë pasi bota e futbollit është një spektakël. Më pas qeshim në dhomat e zhveshjeve, gjithçka është një farë dhe një gënjeshtër. Gjithçka është shumë më e lehtë. Ne futbollistët shkojmë shumë mirë me njëri-tjetrin. Ambienti është fantastik. Kur zihemi, ndodh sepse duam pak më shumë entuziazëm”, tha ai.

Me sa duket, futbollistin nuk e shqetëson as fakti se shpesh luan në stadiume ku ndaj tij ka urrejtje. “Të kem njerëzit kundër të motivon më shumë, pasi aq më mirë luan, aq më shumë u djeg atyre. Vitet në të cilat më vërshëllenin në ekipin kombëtar ishin më të mirat, pasi më motivonin më shumë”, tha Pike. /vipsport.al/