Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Mema: Shumë herët për të folur për dorëheqje, tani duhej të ishim të parët

Ardian Mema ka bërë të qartë se nuk e mendon dorëheqjen nga Tirana edhe pse në ditët e fundit është vënë në diskutim pankina e tij. Duke folur para gazetarëve, trajneri i bardhebluve pranoi se situata nuk ishte optimale, por ai vazhdonte të ndjente se kishte skuadrën pas tij.

“Vazhdoj të jem te Tirana, pavarësisht lajmit të disa portaleve për klikime. Ecuria e skuadrës nuk është më e mira dhe kjo ka nxitur shumë zëra. Prandaj edhe presidenti erdhi sot pranë skuadrës për të konfirmuar ata që thashë.

Askush nuk më ka kërkuar të largohem dhe vazhdoj punën, pasi jemi ende brenda objektivave. Natyrisht që jam disi i zhgënjyer, sepse tani duhej të kishim 15 apo 16 pikë dhe të renditeshim të parët.

A e kam menduar dorëheqjen? Natyrisht që çdo trajner në kokën e tij i mendon ndonjëherë këto gjëra, e mendon nëse janë kushtet për të vazhduar punën e tij. Është shumë herët për të folur për dorëheqje. Nuk është se ma ka kërkuar kush. Megjithatë unë e ndjej që ekipin e kam në krah dhe mund të vazhdojmë drejt objektivave. Është e qartë se puna e çdo trajneri matet me rezultatet dhe ato i  largojnë”, ishin fjalët e Memës. /vipsport.al/