Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Ish-sportistë të njohur të Superiores dhe Kombëtares dalin në “nxemje” për “Uefa Pro”

Disa lojtarë që kanë luajtur me kombëtaren, por edhe me skuadra të njohura të Superiores janë duke ndjekur kursin për t’u pajisur me licencën “Uefa Pro”. Në qendrën stërvitore të ekipeve kombëtare në Kamzë, janë parë Edmond Kapllani, Daniel Xhafaj, Rraman Hallaçi, Bledar Devolli, Artan Sakaj, Vladimir Gjoni, e shumë të tjerë.

Kanë kohë që trajnerët ndjekin kursin, ndërsa duket se edhe në Shqipëri dëshira për të ndjekur kursin e trajnerit e futbollistëve që lënë futbollin e luajtur është rritur dukshëm në 5 vitet e  fundit.

Kjo tregon se shumë shpejt edhe Shqipëria do të përfaqësohet jo vetëm,, brenda, por edhe jashtë vendit nga trajnerë, e madje ka filluar me kampionatin kosovar dhe atë të Maqedonisë së Veriut…

E.S./Vipsport.al/