Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

FOTO / “Zeqir Ymeri” i kthyer në kantier, ja situata në impiantin e Kukësit

Skuadra e Kukësit nuk është në rrugë të mbarë, por drejtuesit e klubit, krahas synimeve madhore që kanë për titullin kampion dhe Kupën e Shqipërisë janë të përqendruar edhe te impianti.

Kukësi pritet që të ketë pas disa muajve një nga stadiumet më modern në vendin tonë, pasi aty do të zhvillohen jo vetëm ndeshje ndërkombëtare, por do të luajë edhe Kombëtarja jonë.

Por, nga ajo që vihet re është se punimet aty ecin me ritme të shpejta, ndërsa punohet pa pushim. Në kantierin e qytetit verilindor, punimet kanë avancuar, ndonëse kanë vetëm pak muaj që kanë nisur dhe nëse vijohet kështu nuk është çudi që stadiumi të përfundojë edhe para aftit.

Aktualisht, shkallët ballore kanë përfunduar si karabina, ndërkohë që po vijohet me shkallët e tribunës kryesore.

Pamjen e vërtetë, impianti pritet që ta ketë pas një ose dy muaji, kur të jetë edhe më i plotë, kjo edhe në varësi të kohës…

E.Saliu/Vipsport.al/