Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Basti i fundit kuqezi pas shkarkimit të Xhampaolos, fati i Maldinit dhe Boban në duart e Piolit

“Do të mbrojmë gjithmonë Xhampaolon, ai ishte zgjedhja jonë”. Këto janë fjalët që Paolo Maldini tha më pak se dy javë më parë, pas humbjes së Milanit ndaj Fiorentinës. Trajnerit dhe skuadrës iu kërkua një reagim dhe ajo arriti të fitonte në fundjavën e fundit. Por kaq nuk mjaftoi, Maldini dhe Boban, dy personat që morën përsipër rindërtimin e klubit, kapërdinë fjalët që kishin thënë dhe vendosën për ndryshimin e trajnerit.

Xhampaolo u shkarkua sot zyrtarisht me një mesazh të shkurtër, që tregonte me qartësi se eksperienca e tij në stolin e kuqezinjve nuk kishte asnjë gjë që mund të mbahej mend. Nesër do të jetë dita e Piolit, në trajneri të ri të zgjedhur nga dy ish-futbollistët dhe fati i tyre dhe e ardhmja si drejtues do të varet pikërisht nga ecuria që do të jetë skuadra në vijim.

Ky ndryshim i papritur kursi vë në dyshim të madh aftësitë për të drejtuar projektin të Maldinit e Boban dhe sipas mediave italiane, fondi Elliot ka instruktuar Ivan Gazidis që të monitorojë dy legjendat. Nëse as Pioli nuk funksionon, edhe emërimi i tyre në krye të projektit teknik do të cilësohet humbje kohe dhe sigurisht që klubi nuk do të ngurrojë të largojë dy emrat të cilët ishin ata që garantuan suksesin me Xhampaolon dhe e garantojnë edhe tani me trajnerin e ri. /vipsport.al/