Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

“Arena Kombëtare”, para kuqezinjve në nëntor do e provojë një ekip kampion i Shqipërisë

Inaugurimi i stadiumit të ri në kryeqytet, “Arena Kombëtare”, nuk do të bëhet me ndeshjen mes Shqipërisë dhe Francës, por me një ndeshje prove të kampionatit të femrave. FSHF ka vendosur që ajo të jetë ndeshja testuese ku do të jenë të ftuar zyrtarët e UEFA-s të cilët do të kontrollojnë si funksionojnë të gjitha sistemet në këtë impiant para se t’i japin dritën e gjelbër për zhvillimin e sfidës me kampionët e botës në fuqi.

FSHF ka konfirmuar se në ditët e para të nëntorit, në këtë impiant do të luhet ndeshja e futbollit të femrave mes kampioneve të Vllaznisë dhe Apolonisë. Sfida në fjalë do të jetë testi real për të gjitha, duke fillua nga hyrja e vendosja e tifozëve në stadium, te sistemi i kamerave, siguria, ndriçimi, sistemi audio, etj.

Pa u kryer një test i tillë, UEFA nuk mund të miratojë zhvillimin e ndeshjeve në këtë impiant, ndaj në FSHF kanë nisur përgatitjet për zhvillimin e kësaj sfide ku presin që shkallët e stadiumit të mbushen me tifozë për të parë ndeshjen e parë në “Arenën Kombëtare” në mënyrë që testi të jetë sa më real. /vipsport.al/