Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Administratori Lici ngriti shqetësimin, Bashkia Shkodër miraton fondin me 200 milionë lekë

Pak ditë më parë, administratori i skuadrës shkodrane, Suad Lici ngriti zërin e madje duke konfirmuar edhe protestën e pak javëve më parë të punonjësve të klubit dhe trajnerëve që pretendonin se kishin 6 muaj që nuk paguheshin, e madje edhe duke iu dhënë të drejtë.

Lici, në mbledhjen e  Këshillit Bashkiak edhe herët e tjera e ka vënë në dukje një problem madhor që ekzistonte në klub!

Ndërkohë, sot në mbledhje Këshilli Bashkiak e ka miratuar shumën prej 200 milionë lekësh që do të mbulojë shpenzimet emergjente në klubin shkodran. Në fakt, ky fond ishte miratuar edhe më parë, por ishte kthyer mbrapsh, duke mos gjetur dakordësinë e prefektit të Qarkut Shkodër.

Në fakt, anëtarët e Këshillit Bashkiak Shkodër, i kanë kërkuare dhe administratorit Suad Lici një rezyme më të qartë të ecurisë së klubit dhe shpenzimet, ndërsa është lënë që në një mbledhje enkas vetëm për këtë çështje. Kjo kërkesë e tyre e gjeti menjëherë edhe konsensusin e administratorit të kuqebluve Suad Lici i cili do të flasë në mbledhjen e radhës enkas, gjerë e gjatë për situatën dhe shpenzimet e Vllaznisë!

Shpresohet shumë që ky fond i dhënë sot, të vlejë dhe të ndikojë në ecurinë e Vllaznisë në kampionat.

Por, ajo që duhet theksuar është se duhet që të ketë një analizë në lidhje me shpenzimet sepse lojtarët e akademisë paguajnë tarifën sipas kushteve të vëna nga klubet dhe nuk ka sens që trajnerët apo punëtorët të mos paguhen!  Probleme me pagat pati edhe në fund të sezonit të shkuar, ku lojtarët ngritën zërin…!

E.Saliu/Vipsport.al/