Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

VIDEO/ Kuqezinjtë nuk dorëzohen në Paris, detyrojnë francezët të vënë himnin Kombëtar

Ndeshja mes Francës dhe Shqipërisë ka nisur me një skandal të vërtetë, duke qenë se në stadium nuk është kënduar himni kombëtar shqiptar. Në “Stade de France” është kënduar një tjetër himn, i cili ka zënë vendin e himnin kuqezi.

I shoqëruar me vërshëllima gjatë gjithë kohës, francezët nuk kanë kuptuar se në stadium është kënduar një himn tjetër. Pas përfundimit të himnit të panjohur, ka ardhur momenti që të këndohet himni i Francës dhe më pas, futbollistët francezë janë nisur për të takuar futbollistët.

Në fakt, shqiptarët nuk kanë lëvizur nga vendi duke pritur që të këndohet himni kuqezi. Takimi është shtyrë për disa minuta ku stafi kuqezi kërkonin që në stadium të këndohej himni i Shqipërisë dhe askush nga stafi kuqezi, nuk ka qenë dakord që të nisë takimi. /Erjon Allaraj-VipSport.al/

Momente nga himni i huaj:

Himni kuqezi: