Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Vata: Kombëtares i duhet motivim për të fituar, tifozët janë frymëmarrja dhe identiteti ynë

Rudi Vata mendon se Kombëtarja po kalon një moment negativ dhe se në këto çaste ka nevojë për tifozët. Ish-futbollisti është shprehur për Rtsh se pa tifozerinë do të jetë e vështirë për skuadrën të motivohet.

“Shpresoj me një rezultat pozitiv dhe besoj se mund ta marrim nëse jemi të ekstramotivuar dhe në gjende psikologjike shumë më të mirë se sa ishim në Francë. Skuadra jonë kombëtare po kalon moment të vështirë dhe tifozi ynë është i dobishëm. Nuk ka jetë pa tifoz dhe uroj të kthehet pasi e kemi frymëmarrje dhe identitet. Pa ato ngjyra nuk mund të motivohemi dhe do të jetë e vështirë.

Tifozët janë larguar sepse nuk i ka kënaqur kombëtarja. Është tifozeria specifike në llojin e saj dhe nuk rrinë afër në ditë të vështira. Tifozeria shqiptare motivohet kur kundërshtari është interesant dhe ka vlera në paraqitje. Skuadra islandeze nuk i jep kënaqësi”, tha Vata.