Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Shehu: Gabim shumë i rëndë i delegatit, parulla në derbi kalon në mënyrë ekstreme ironinë e pulave që kakarisin

Parulla e hapur sot në stadium në ndeshjen derbi mes Tiranës dhe Partizanit është kthyer në temë diskutimesh kudo. Fation Shehu, botues i “Vip Sport”, shpjegoi në “Rubrikën Sportive” se delegati kishte gabuar shumë rëndë duke mos e kontrolluar e aq më tepër duke mos e ndalur ndeshjen sapo ishte shpalosur.

“A duhet policia në stadium? Personalisht mendoj se jo. Kam përshtypjen se ky është incidenti i parë që ndodh që me ndryshimin e ligjit. Ligji është ashpëruar dhe besoj se do të bëhet sefte me incidentet në derbi, do të ndërgjegjësohen edhe tifozët që ta dinë se çfarë ndodh në akte dhune.  Kjo do të shërbejë edhe për të ndryshuar qëndrimin.

Në radhë të parë ka një gabim shumë të rëndë nga delegati i ndeshjes që nuk ka urdhëruar arbitrin që të ndërpresë lojën që të hiqet kjo banderole. Ajo ka qëndruar mbi 7-8 minuta dhe është kohë e gjatë, mesazhi është shumë i rëndë, nuk është fair play e çnjerëzor, pa hyrë në kontekstin e historisë së është fashiste. Ne, duke pasur precedentin e pulave që kakarisin, për të cilën u ndal loja e u ndëshkuan rëndë, kjo është shumë më e rëndë se ironia atje. Fëmijët në stadium pyesnin çfarë është, kjo i kalon në mënyrë ekstreme rastet sportive. Është për t’u theksuar gabimi se duhej kontrolluar, duhej hequr e pastaj fillohej loja”, tha Shehu. /vipsport.al/