Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Shehu: Dënimi i Teqjes është diskriminim për lirinë e fjalës, mesazh i FSHF për futbollistët

Mungesa e Olsi Teqjes sot te Kukësi nuk ishte pasojë e një dënimi normal, por e pezullimit të lojtarit nga KDS për deklaratat e tija në emisionin “Rubrika Sportive”. Botuesi i Vip Sport, Fation Shehu, argumentoi në studio se ky ishte një kërcënim i qartë i lirisë së fjalës dhe mesazh për futbollistët nga FSHF.

“Të jemi të sinqertë ishte shumë diskriminues për lirinë e fjalës se ajo që tha Teqja është shumë normale në krahasim me llafollogjinë e kampionatit që çfarë nuk dëgjojmë. Të dënohet një futbollist se tha që mësuam që kishte një gjyqtar dhe u ndërrua, për mua është normale. Nuk është ndonjë informacion i fshehtë.

Kjo është bërë në fillim të kampionatit si mesazh për të gjithë futbollistët, mënyra se si është dënuar është skandaloze, është dënuar me dy ndeshje me një nen për kartonin e kuq, me një nen tjetër që thotë që duhet të jenë besnik ndaj Federatës. Nuk e di ku humbi besnikëria me atë që tha Teqja. Për mua është shumë e rëndë se si një futbollist diskriminohet për një fjalë shumë normale, është e rëndë për ata që kanë qenë në fushë e që janë, që të jenë të pasigurt për lirinë e fjalës së tyre”, tha Shehu. /vipsport.al/