Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Sa shumë i kushtoi një foto me Mbape, fansi dënohet me 1500 euro gjobë

Janë të shumta rastet kur fansat në stadium, arrijnë t’ia hedhin sigurimit dhe depërtojnë me shpejtësi në fushë për të takuar nga afër idhujt e tyre. Një moment i tillë ka ndodhur edhe me yllin, Kilian Mbape. Gjatë një ndeshje të kampionatit francez në sezonin e kaluar, saktësisht më 31 mars, PSG luante në transfertë ndaj Tuluzës.

Një tifoz vendas gjatë fundit të pjesë së parë, arrin të futet në stadium për t’u drejtuar nga Mbape me qëllim për të shkrepur një foto e cila dot kujtohej gjatë nga fansi. Por, aty u ndalua nga siguria dhe më pas u shoqërua jashtë impiantit. Ndërkohë, masat ndaj tij nuk përfunduan me aq, teksa u hap një gjyq dhe masat për këtë shkelje varionin nga 500 deri në 15.000 euro gjobë. Gjithashtu, edhe pamundësia për t’u futur në stadium për një vit.

Ndërkaq, në raste më të rënda mund të aplikohet edhe masa e arrestit për një vit. Megjithatë, ky nuk ishte rasti, por fansi që u fut për me qëllim për të marrë një kujtim nga Mbape nuk doli i palagur nga e gjithë historia. Ai u dënua me një gjobë prej 1500 eurosh, ndërsa nuk do të ketë mundësinë për t’u futur në stadium për gjashtë muajt e ardhshëm.

/Egi Çabeli-VipSport.al/