Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Pronari i klubit të Premier i çudit të gjithë: Bin Laden janë një familje e respektueshme

Bashkëpronari i klubit të Shefilld Junajtid, i cili këtë vit është ngjitur në Premier Ligë, vazhdon të insistojë se është gati të marrë përsëri para hua nga familja e Osama Bin Laden. Në një konferencë për shtyp në ambientet e klubit, princi saudit Abdullah bin Mosaad bin Abdulaziz Al Saud tha se po kërkonte investitorë të tjerë sauditë dhe se familjarët e Bin Laden nuk duheshin përjashtuar, ndërsa është zbuluar se ata kanë investuar 3 milionë paund në klubin anglez.

“Unë ndjehem i ofenduar kur i vendoset një emër i keq familjes Bin Laden. Ata janë një familje me të vërtetë e respektueshme. Është një familje me të vërtetë e mirë. Ajo kishte një “dele të zezë” si shumë familje, por është një familje e respektueshme dhe nëse bëni biznes përsëri me ta, do të isha me të vërtetë i lumtur.

Ky nuk është një emër i turpëruar. Unë thjesht ndihmova bashkëpronarin të shiste aksionet e tij, nuk kam shitur të miat. Ata po kërkonin të blinin aksionet dhe paratë që investuan në klub, ishin parapagesë për të rregulluar financat. Nëse do të tërhiqeshin, paratë do të përdoreshin si hua pa interes për një vit. Unë jam person tolerant, por kur dikush përmend familjen Bin Laden si të keqe, unë ofendohem. Nuk është familja ime, që po e mbështes kështu, por është gjëja e duhur për t’u thënë”, deklaroi princi saudit para gazetarëve. /vipsport.al/