Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Presidenti i Interit e pranon: Para Interit nuk kisha parë asnjëherë ndeshje futbolli

Stiven Zhang, presidenti i Interit, ka bërë sot pasdite një pohim të çuditshëm i cili me siguri nuk do të qetësojë shumë mbështetësit zikaltër. Edhe pse klubi ka bërë disa hapa para që kur drejtimin e tij e kanë marrë kinezët, situata kaotike që shoqëron vazhdimisht zikaltërit duket se shpjegohet lehtësisht me faktin se Zhang nuk kishte parë asnjëherë një ndeshje futbolli derisa u bë drejtues i tyre.

“Idetë, energji dhe pasioni mund të përforcojnë një sistem. Çdo muaj duhet të përballemi me sfidën e Fair Play Financiar. Çdo herë një klub futbolli duhet të përballet me të. Jo për sportin e strategjinë, por për rregullat, objektivat, ndryshimet e territorit dhe të gjithë klubit, kemi marrë një klub plotësisht offline dhe e kemi bërë që të jetë mes më konkurruesve online. Sot, sfida ime është te Interi, me Interin. Futbolli është bërë një pjesë thelbësore e jetës time. Kjo është një gjë për t’u dalluar, kur mendoj se para se të bëhesha pjesëtar i bordit drejtues nuk kisha parë asnjëherë një ndeshje të Interit apo futbolli”, theksoi Zhang në një referat në Universitetin e Milanos.

Sipas tij, klubet e Serisë A mund të përmirësojnë financat, duke dhënë edhe ide të cilat në fakt nuk u pëlqejnë shumë italianëve. “Klubet europiane vetëm mund të përmirësohen, por duhet të ndjekin modelin që u tregon Fair Play Financiar. Të drejtat televizive kanë një rol vendimtar. Shikueshmëria e turneut mund të rritet duke eksportuar në Kinë dhe në Japoni ndeshjet e mëdha të Serisë A”, ishte propozimi i tij. Një derbi i Milanos që luhet në Pekin dhe Tokio nuk do të ishte një gjë e keqe, apo jo? /vipsport.al/

Stiven Zhang, presidenti i Interit, ka bërë sot pasdite një pohim të çuditshëm i cili me siguri nuk do të qetësojë shumë mbështetësit zikaltër. Edhe pse klubi ka bërë disa hapa para që kur drejtimin e tij e kanë marrë kinezët, situata kaotike që shoqëron vazhdimisht zikaltërit duket se shpjegohet lehtësisht me faktin se Zhang nuk kishte parë asnjëherë një ndeshje futbolli derisa u bë drejtues i tyre.

“Idetë, energji dhe pasioni mund të përforcojnë një sistem. Çdo muaj duhet të përballemi me sfidën e Fair Play Financiar. Çdo herë një klub futbolli duhet të përballet me të. Jo për sportin e strategjinë, por për rregullat, objektivat, ndryshimet e territorit dhe të gjithë klubit, kemi marrë një klub plotësisht offline dhe e kemi bërë që të jetë mes më konkurruesve online. Sot, sfida ime është te Interi, me Interin. Futbolli është bërë një pjesë thelbësore e jetës time. Kjo është një gjë për t’u dalluar, kur mendoj se para se të bëhesha pjesëtar i bordit drejtues nuk kisha parë asnjëherë një ndeshje të Interit apo futbolli”, theksoi Zhang në një referat në Universitetin e Milanos.

Sipas tij, klubet e Serisë A mund të përmirësojnë financat, duke dhënë edhe ide të cilat në fakt nuk u pëlqejnë shumë italianëve. “Klubet europiane vetëm mund të përmirësohen, por duhet të ndjekin modelin që u tregon Fair Play Financiar. Të drejtat televizive kanë një rol vendimtar. Shikueshmëria e turneut mund të rritet duke eksportuar në Kinë dhe në Japoni ndeshjet e mëdha të Serisë A”, ishte propozimi i tij. Një derbi i Milanos që luhet në Pekin dhe Tokio nuk do të ishte një gjë e keqe, apo jo? /vipsport.al/