Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Nica: FSHF s’po na federon lojtarët, nuk jemi për mbijetesë

Devolli pasi mundi Pogradecin, synon që ta bëj një gjë të tillë edhe ndaj Orikut, në sfidën qe luan nesër në fushën e vet. Trajneri Stavri Nica, ka besim se me grupin që ai ka ndërtuar bashkë me drejtuesit, synimet mund të jenë edhe më shumë se mbijetesa, pse jo edhe për t’u ngjitur një kategori më lartë, çka do të ishte një arritje e madhe për Devollin si klub dhe qytet!

Por, Nica ndalet edhe tek një problem, pasi disa lojtarë kryesisht të huaj nuk i janë federuar. Në një prononcim për “Rtshsport”, trajneri i devollinjve thotë: “Federata nuk na federon shumë lojtarë për arsye që i dinë ata.”

Lidhur me sfidën e radhës ndaj Orikut, trajneri durrsak i devollit, ka shtuar se: “Jemi shumë të përgatitur dhe maksimalisht të përqendruar te sfida ndaj Orikut. Duam 3 pikët e radhës dhe kam besim se me këtë grup do të jemi me të vërtetë një ekip solid dhe me ambicie”,-tha Stavri Nicva, një nga trajnerët me më shumë eksperiencë në vendin tonë.

E.S./Vipsport.al