Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Matuidi del kundër mbylljes së stadiumeve: Racizmi mbetet problem, por nuk është kjo zgjidhja

Racizmi në futbollin italian është kthyer në një problem të madh duke qenë se futbollistët me ngjyrë po përballen jo pak me “BUU”-në e famshme që simbolizon pasthirrmën e majmunëve, duke iu referuar personave me ngjyrë.

Në lidhje me këto thirrje, janë mbyllur disa herë stadiumet në Itali, por për Blais Matuidi kjo nuk është zgjidhje. Mesfushori i Juventusit që gjithashtu është përballur me të tilla gjëra, u shpreh se ditët e sotme ekziston teknologjia dhe mund të zbulohen ato të cilët ofendojnë futbollistët, duke sugjeruar vetëm dënime individuale.

“Ne nuk duhet të ndalemi. Ka diçka në lidhje me racizmin që në botën e futbollit duhet të funksionojë. Sot ka teknologji dhe mund të zbulohen lehtë ata që bëjnë “BUU”. Nuk është më koha që të mbyllet stadiumi dhe të ndëshkohen ata që nuk kanë faj vetëm e vetëm se disa janë racistë”, u shpreh Matuidi. /Erjon Allaraj-VipSport.al/