Halili: Kemi pësuar goditje të rëndë si klub dhe unë si individ, dhurata për tifozët është trofeu

Presidenti i Tiranës, Refik Halili, në një intervistë për RTSH është shprehur se klubio synon të pastrohet nga borxhet ndaj të tretëve para 100-vjetorit, ndërsa u shpreh se ai dhe klubi kanë marrë goditje të rëndë, të cilat ndodhta edhe nuk i kanë merituar. Presidenti shprehet se tifozët janë të rëndësishëm dhe se dhurata për ta do të jetë trofeu në fund të sezonit.

Situata e momentit? Për momentin janë pikët, skuadra ka pasur ecuri të mirë. Kampionati sapo ka nisur është i gjatë dhe kemi rrugë të gjatë. Jemi të kënaqur por ka shumë punë. Të gjithnjë jemi vetëkënaqur dhe gjatë këtyre ditëve është marrë superxhiro. Do flas këto ditë, sepse kampionati fillon tani, këtë javë.

Merkato? Është bërë pak kujdes, jo se nuk është bërë herë të tjera. Por hymë shpejt në merkato, shfrytëzuam momentin. Drejtori, në bashkëpunim me trajnerin Mema ishin përgatitur gjatë sezonit të kaluar kur po përfundonte. Shfrytëzuam lojtarët që mendonte stafi dhe drejtori, kjo na solli qetësi. Kam qenë optimist gjithnjë. Financat? Problemi është me borxhet e trashëguara. Po i sistemojmë. Do vuajmë dhe pak. Sa i përket merkatos dhe futbollistëve jemi në gjyqe sportive zero, jemi futur në shina totalisht dhe ecim vetëm para duke bërë pagesat e çdo muaji. Liçencimi? Borxhi ka qenë i frikshëm por edhe më vonë do flasim edhe për gjërat e mira në likuidim. Dështimet? Ato nuk ikin dot, ato mbeten në trupin tim. Vetëm rezultatet e mira i fshijnë pak a shumë rezultatet e këtyre sezoneve, ato dështimet.

Momentet të vështira ka pasur shumë. Kanë qenë të rënda, goditja të rëndë. Ndoshta nuk i kemi merituar si klub apo edhe unë si individ. Por nuk dua të gjejmë fajtorë. Forca për të vazhduar? Kam qenë i vendosur për ta çuar drejt sistemit, para se të festojmë 100 vjetorin. Do fillojmë shpejt punë për 100 vjetorin do ketë një grup pune. Për trofetë e të gjitha. Ju them se borxhet do jenë sistemuar para 100 vjetorit. Të jemi të likuidur dhe të kemi llogaritë e bardha.

Tifozët? Kam pasur shumë shqetësime, por kam duruar. Por i kam thënë vetes puno dhe çoje klubin para te trofetë. Jam i bindur për këtë sepse kam besuar te forcat dhe te stafi por edhe te tifozët sepse e di që është më e mira. Pa ata nuk ecim para. Derbi? Është shumë i rëndësishëm dhe për këtë kemi borxhe tifozerisë së klubit tonë. Besojmë se kur të vij momenti, janë vetë futbollistët që e kanë në dorë. Ta marrin shtruar ta quajnë si ndeshje të radhës. Ne shkojmë për fitore më pas flasim për derbin. Presidenti Demi dhe batuta se derisa të jetë ai president, Tirana nuk fiton në derbi? Me Gazin kemi marrëdhënie të mira, sa i përket sportit të shikojmë mbase gjërat ndryshojë. Ekipi dhe tifozët presin shumë. Në qoftë se flasim në infrastruktur jemi më mirë se më parë. Po punojmë edhe për menaxhimin në përgjithësi të reklamave dhe të ardhurave. Nga dita në ditë po hedhim hapë të vegjël, çdo muaj do të ketë nga pak ndryshime.

Akademia? Po bëjmë dy fusha të reja. Përmend që akademia, të bëjmë sa më fusha, të bëjmë diçka ndryshe nga të tjerë. Kemi trajner U17, U19 ,U15 themi që janë trajnerë të superiores. Janë cilësorë. U 19 dhe U 17 do jenë absolut në rezultate. Puna që bëhet është e mirë nga drejtori Muka.

Dhurata më e mirë është që klubi të qetësohet dhe për të qetësuar veten dhe për ta përcjellë te tifozët, është trofeu, dhe patjetër thashë edhe infrastruktura dhe pastrimi i klubit. Shumë veta e kanë dëmtuar klubin por nuk dua të marrem, do të zbardhim detyrimet dhe nuk do të ketë asnjë detyrim i klubit ndaj të tretëve. Shpresoj t’i mbyllim. Dhurata fitimi i trofeut. Në fund të vitit kemi një surprizë që kërkon miratimin edhe të instancave më të larta.