Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

FIFA gjen zgjidhjen pas tragjedisë së Sala, caktohet shifra e transferimit

FIFA është detyruar të ndërhyjë dhe t’i japë zgjidhje më në fund çështjes së transferimit të Emiliano Sala, sulmuesit argjentinas i cili u nda nga jeta në natën e 21 janarit ndërsa po udhëtonte me avion mbi kanalin e La Mansh.

Futbollisti po kthehej te klubi i Kardif tek i cili ishte prezantuar pak ditë më parë, por nuk kishte luajtur asnjë minutë, pas transferimit nga Nanta, kur avioni i tij u rrëzua dhe ai humbi jetën në thellësitë e ngushticës. Klubi i Nantës pretendonte që të bëhej pagesa e plotë prej 17 milionë euro në arkat e tij, edhe pse Sala praktikisht kishte qëndruar pak orë te uellsianët, ndërsa këta të fundit refuzonin të bënin pagesën pasi nuk kishin pasur asnjëherë shërbimet e futbollistit të ndjerë.

Si rrjedhojë, zgjidhjen e ka dhënë FIFA e cila nëpërmjet komisioneve të saj ka urdhëruar klubin e Kardif të paguajë 6 milionë euro në arkat e Nantës për këtë transferim. Të dy klubet kanë 10 ditë kohë për të ankimuar vendimin, i cili mund të përfundojë në dyert e KAS të Lozanës. /vipsport.al/