Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Çela me skuadrën, Okebuku e Husein blindojnë krutanët

Kastrioti i sezonit të ri pritet që të jetë një ekip i kompletuar dhe me synime të qarta në Kategorinë e Parë, në Grupin A, ndonëse konkurrenca edhe këtë sezon nuk mungon aty. Port, ajo që vihet re është mënyra se si në Krujë e nisën sezonin, një fazë përgatitore në kushte mjaft të mira jashtë vendit, ashtu si dhe ekipet elitare, ruajtja e grupit, por edhe afrimet cilësore.

Në Krujë ka qëndruar edhe Emiljano Çela, i cili pritet që të jetë një nga pikate  forta të skuadrës, ndërkohë që edhe Husein dhe Okebuku, dy lojtarë mjaft cilësore dhe me perspektivë, pritet që të jenë shtyllat e krutanëve, pasi kanë eksperiencë edhe në elitë. Me një trajner si Ndreu në krye, krutanët sot nisin marshimin për t’u rikthyer mes më të mirëve.

Në orën 16:00, në “Redi Maloku” presin Egnatian dhe synimi janë vetëm 3 pikët që në start.

E.S./Vipsport.al/