Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Canka ka besim: Derbin me Apoloninë e fiton Lushnja

Mikel Canka është një nga lojtarët që është rikthyer në Lushnjë dhe ka besim, se skuadra do të rikthehet në elitë. Bashkë me shtatlartin Fatjon Sefa, pritet ë të krijojnë një dyshe të frikshme në vijën e parë në radhët e lagunarëve.

Derbi me Apoloninë është i rëndësisë së veçantë dhe në Lushnjë një sfidë e atillë ngjall interes për publikun ë të dielën në “Adush Muça” ku edhe do të luhet ndeshja do të jenë të shumtë duke premtuar mbështetje. Mikel Canka që ka luajtur në Fier më parë, për “Rtshsport”, para derbit ka pohuar: “Lushnja këtë sezon e ka nisur me synime madhore garën dhe unë kam besim, se ne do t’ia dalim. Gara është e gjatë dhe e vështirë, ka konkurrencë dhe rivalitet. Ne do të japim më të mirën”.

“Sa i përket derbit, Lushnja ka një ekip me më shumë cilësi, me më shumë eksperiencë dhe kualitete. Apoloninë e njoh është një klub mjaft i organizuar dhe besoj se ne do të dalim të fituar. Megjithatë , takimi është i hapur, e rëndësishme është që ne jemi përgatitur dhe duam që të japim më të mirën”, – tha Canka duke mbyllur prononcimin e tij.

E.S./Vipsport.al/