Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Arsye dhe situatë qesharake, mbrojtësi i Frankfurtit padit nënën e tij në Gjykatë

Një situatë e çuditshme është krijuar nga futbollisti i Ejntraht Frankfurtit, Dani Da Kosta i cili ka përfunduar në seancë gjyqësore me nënën e tij. E gjitha kjo, ka një prapaskenë shumë qesharake, të cilën të gjithë që e dëgjojnë, nuk do ta besonin që mund të jetë e vërtetë.

Futbollisti 26-vjeçar pretendon se nëna e tij i ka vjedhur 6 fanella ndeshjesh të cilat i ka pasur kujtim dhe i ka kërkuar t’ia rikthejë. Pavarësisht kërkesës, nëna e tij nuk ka bërë hap prapa dhe e ka “detyruar” futbollistin që të bëjë një padi në gjykatën e Këlni ku edhe pritet që ditët në vijim të mbahet seanca gjyqësore.

E vetmja mënyrë për ta zgjidhur këtë, është që futbollistit t’i rikthehen fanellat nga nëna dhe të mbyllet gjithçka me kaq. Prindërit e futbollistit, janë ndarë vite më parë dhe vetë mbrojtësi kishte dalë në krah të nënës së tij duke e ndihmuar me të ardhura dhe duke i qëndruar pranë. Por, edhe kjo lidhje ka marrë fund dhe Da Kosta kërkon që secili të shohë tashmë punën e vet. /Erjon Allaraj-VipSport.al/