Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Uesli Shnajder nënshkruan te Utreht dhe i jep lamtumirën futbollit të luajtur

Pas Arjen Roben, një tjetër emër i njohur i futbollit holandez, Uesli Shnajder, i ka dhënë lamtumirën futbollit të luajtur, duke konfirmuar zyrtarisht atë që pritej prej muajsh pasi ai nuk zbriste në fushën e lojës që nga dhjetori i vitit të kaluar. Shnajder e ka bërë gjithçka publike… duke iu bashkuar klubit të Utreht në vendlindje.

“I kam dhënë fund futbollit të luajtur. Tani unë dua një vend të qetë ku të qëndroj dhe të tregoj kujtimet e mia. Ndaj do të vendosem me zyrë këtu”, tha ai për televizionin e klubit të Utrehet, me të cilin ka nënshkruar sot një marrëveshje bashkëpunimi.

Utrehti është qyteti i tij i lindjes dhe ironikisht një klub ku ai nuk ka luajtur kurrë futboll. Por ish-mesfushori holandez  nga tani e tutje do të japë një kontribut ndryshe për këtë klub, pasi do të jetë pjesë e bordit drejtues të klubit duke iu bashkuar FC Utrecht Business Club që e administron dhe do të ketë edhe zyrën e tij personale me pamje nga fusha për të ndjekur ndeshjet e skuadrës. Pritet që ai të ndihmojë skuadrën në fushën e marketingut, por edhe në skautimin e lojtarëve falë eksperiencës së madhe që ka krijuar në vite. /vipsport.al/