Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Shehu: Vendosën të licencojnë të palicencueshmen, tifozët larg stadiumeve nga problemet e klubeve

Problemet financiare të klubeve shqiptar mund të çonin në përjashtimin e shumë prej tyre nga Superiorja, por FSHF vendosi që t’i mbante ata në elitë. Fation Shehu, botues i Vip Sport, tregoi në “Rubrika Sportive” se pikërisht këto probleme kanë shtyrë tifozët që të qëndrojnë larg stadiumeve.

“Kanë vendosur të licencojnë të palicencueshmen për të pasur futboll. Kanë një  lloj amnistie ndaj kushteve të palicenueshme për të vazhduar në vazhdimësi, për të mirën e të pasurit futboll dhe për të ruajtur dhjetëshen e Superiores, u amnistuan këto klube për të vijuar.

Tek të 10 klubet e Superiores, stadiumet ku luhet janë të njëjtë sa u përket tifozëve. Kurse pjesa tjetër lidhet me kronologjitë e situatës aktuale. Tirana ka bërë merkato pompoze mediatikisht dhe kjo ka rikthyer tifozët me dëshirën për t’u kthyer në stadiumi me ekipin që dëshirojnë. E kundërta ndodhi te Vllaznia, jo se nuk ka tifozë, ajo mund të mbushë stadiumin më shumë se të gjithë të tjerët. Por situata aktuale bënë që të stepen tifozët. Do të shohim Flamurtarin e Luftëtarin që kanë problematika, tifozët janë stepur pikërisht nga kjo.

Nëse nuk do të kishin Bashkitë, nuk do të kishte futboll. Nuk ka të çmendur që investojnë para kot, këtu harxhohet për kampion del me humbje, imagjinoni pak qytetet me 20 mijë banorë të harxhohen 100 a 200 milionë. Kosova ka dy vite si futboll profesionist dhe në dy vite ka klube të cilat kanë buxhet më të lartë se klubet e Superiores. Po nuk qe kjo e keqe e domosdoshme, futbolli falimenton. Në bashki, paratë e buxheteve janë më të garantuara se kontrata në vende të tjera. Ka presidentë klubesh të cilët kanë mbetur në këtë kampionat sepse askush nuk ua blen si biznes, se dilet me humbje”, tha Shehu. /vipsport.al/