Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

De Boer kundër kërkesës së femrave në futboll: Janë qesharake, të rrisin nivelin dhe më pas të flasin

Futbolli është sporti më i ndjekur në botë dhe kjo nuk do shumë mend, por problemet në këtë sport janë të shumta. Janë femrat këtë radhë, ato të cilat janë kthyer në një çështje më vete duke qenë se kanë nisur të kërkojnë paga të njëjta me futbollistët meshkuj, duke insistuar për barazi gjinore.

Kjo situatë, ka sjellë reagim edhe te trajneri Frank De Boer i cili në të kaluarën ka qenë edhe trajner i Interit. Ai u shpreh se është qesharake të pretendohet një barazi gjinore edhe në futboll sa i përket agave, duke qenë se numri i tifozëve që ndjekin futbollin e femrave është shumë i ulët.

“Nuk e kuptoj kërkesën për barazi gjinore sa i përket pagesave. Ashtu siç janë gjërat, mendoj se është në rregull mënyra si paguhen. Futbolli i femrave nuk ka shikueshmërinë që ka ai i meshkujve dhe për pasojë, marketingu dhe të ardhurat janë më të ulëta se i meshkujve. Nëse femrat e rrisin nivelin dhe e bëjnë futbollin popullor ashtu si i meshkujve, atëherë do të kenë të drejtë të kërkojnë diçka të tillë, por për momentin mua më duket diçka qesharake”, u shpreh trajneri holandez. /Erjon Allaraj-VipSport.al/