Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Trajneri që shpalli Partizanin kampion pas 26-vitesh rikthehet dhe inauguron stadiumin në Tropojë!

Një stadium modern i shtohet hartës së futbollit. Valbona që ka marrë pjesë në garat e Kategorisë së Tretë, por shpesh për mungesë financash nuk është regjistruar në Kategorinë e Dytë, do të ketë një nga stadiumet më të mira.

Tropoja e futbollit duket se ka filluar që të rikthehet dhe e ka nisur nga stadium, që është me kushte thuajse edhe si disa impiante të elitës në vendin tonë. Sot, në ceremoninë nuk kanë munguar personalitete të sportit, por edhe Skënder Gega, tropojani që shpalli pak muaj më parë Partizanin kampion.

Madje, kryebashkiaku Besnik Dushaj i Bajram Currit e ka dekoruar edhe me çmimin “Qytetar Nderi” i Tropojës, ndërsa gega ka pohuar pas çmimit se: “Jam i kënaqur dhe i lumtur që Bashkia, me kryetarin Besnik Dushaj… i falënderoj nga zemra për këtë nder, për këtë respekt që kanë bërë për mua, për familjen. Por edhe klubit Valbona, që në vitet e fundit nuk e ka pasur vendin aty ku i takon, por e ka një “gen” dhe me këto kushte që janë krijuar besoj se gjithçka do të shkojë mire, ” – përfundoi Gega.

E.S./Vipsport.al/