Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

“Të shpifur dhe racistë”, e dashura e rivalit të Hysajt nuk kursehet kundër napolitanëve

Eshli Rouz, e dashura e Kevin Malkuit, mbrojtësit të Napolit, sot ka publikuar në rrjetet sociale një mesazh të gjatë që u drejtohej tifozëve napolitanë. Në mënyrë të papritur, partnerja e futbollistit ka lëshuar akuza dhe fjalë shumë të rënda ndaj atyre që sipas saj janë racistë dhe që gjykojnë tjetrin nga ngjyra e lëkurës.

“Që kur kam mbërritur, napolitanët janë sjellë në mënyrë të shpifur me mua. Jam e shëmtuar, motra e të fejuarit tim pasi kam të njëjtat flokë, duhet të bëj dietë. Më kishin paralajmëruar, nuk jam e bardhë dhe e dobët me flokë të gjatë të drejtë, por kam flokët afro, jam zezake dhe me format e trupit jo si “grua futbollisti” që janë ideale këtu.

Më pëlqejnë format e mia, e dashuroj ngjyrën e lëkurës time, flokët e mi. Kur shoh  komentet tuaja jam e sigurt që jam shumë më e bukur se të gjithë ju, pasi kam shpirtin më të bukur. Nuk jam në një lidhje me ty ndaj opinioni yt nuk më intereson. Më kishin thënë para se të vija këtu se napolitanët kishin reputacion si racistë. Nuk desha ta besoja, por shoh se është shumë e vërtetë (fatmirësisht jo të gjithë). Pastaj është gjithmonë më e lehtë pas telefonit”, ishte sulmi i rëndë i partneres së futbollistit që pritet të shkaktojë polemika pa fund në Napoli. /vipsport.al/