Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

“Stop pushimeve, na pret një punë e gjatë dhe e vështirë për Superioren”

Tërbuni ka nisur sot përgatitjet duke lënë mënjanë pushimet. Me thuajse pjesën më të madhe të lojtarëve që e ngjitën si kampionë në Kategorinë e Parë, pukjanët synojnë që këtë sezon të bëjnë surprizën e madhe dhe pse jo të ngjiten edhe më sipër, pra në Superiore.

Trajneri Oltion Kërnaja, njihet si mjaft punëtor, apasionant por edhe punon me baza didaktike apo metoda modern, ndërsa ia synon që në skuadër të afrojë sa më shumë lojtarë të talentuar si dhe 2-3 lojtarë me eksperiencë edhe në Superiore madje.

“Stop pushimeve, na pret një punë e gjatë dhe e vështirë”, – ka postuar në profilin e tij në “Facebook” trajneri i skuadrës së Tërbunit. Pritet që radhët e skuadrës të shtohen dita-ditës, ndërsa skuadra fillimisht do të përgatitet në kryeqytet, e më pas do të grumbullohet për një fazë me program special në qytetin e Pukës.

E.S./Vipsport.al/