Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Interi dhe Lazaro të destinuar për njëri-tjetrin, në adoleshencë mamaja e ndaloi të transferohej te zikaltërit

Para pak ditësh, Valentino Lazaro u prezantua si përforcimi i Interit në këtë merkato, teksa u transferua nga Herta e Berlinit. Lojtari do t’i shërbejë shumë trajnerit Antonio Konte pasi përshtatet me skemat e teknikut, ndërsa mund të mbulojë të gjithë ‘korsinë’ e djathtë. Austriaku iu kushtoi zikaltërve 22 milionë euro, teksa klubit të Hertës, italianët i detyrohen edhe disa bonuse në varësi të paraqitjeve të lojtarit.

Mirëpo, këtë shpenzim Interi edhe mund ta kishte shmangur nëse do të kishte transferuar anësorin para disa viteve. Lazaro ka qenë pjesë e klubit të Salzburgut dhe në vitin 2013 drejtori në atë kohë Pier Ausilio ishte interesuar për ta sjellë në Milano. Marrëveshja me klubin austriak ishte në rregull, por në fund ajo që vendosi veton ishte mamaja e futbollistit.

Lazaro atëherë 17-vjeç, ishte ende një minoren dhe mamaja nuk u bind ta kishte larg kujdesit të saj. Megjithatë, në vitin 2017 Lazaro u largua për te Herta dhe tashmë është pjesë e Interit. Një rrugëtim i destinuar për të përfunduar te zikaltërit, megjithatë ata që e vuajnë më shumë këtë transferim me vonesë janë drejtuesit e klubit të cilët shpenzuan 22 milionë euro.

/Egi Çabeli-VipSport.al/