Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Bufon ka një rival, mesfushori japonez firmos kontratë në moshën 41-vjeçare

Është 41-vjeçar dhe ka firmosur një tjetër kontratë profesioniste. Bëhet fjalë për futbollistin japonez, Shunsuke Nakamura, të cilit i shkon më së miri për shtat shprehja se mosha është thjesht një numër. Japonezi, i cili ka një të kaluar edhe në futbollin italian, teksa ka qenë pjesë e Rexhianës në vitin 2002 dhe 2005, së fundmi ka firmosur kontratë me klubin e kategorisë së dytë japoneze, Jokohama.

Nakamura e ka vendosur mesa duket të sfidojë ligjet e natyrës dhe të vazhdojë t’i përkushtohet dashurisë së tij për futbollin.  Një rast i krahasueshëm me atë të Bufon, i cili po ashtu është 41-vjeçar dhe këtë sezon do të luajë për Juventusin.

Megjithatë, diferencat janë të mëdha, pasi Bufon është portier dhe metrat që përshkruan në fushë janë të papërfillshme, në krahasim me Nakamurën, i cili është një mesfushor dhe roli e detyron të përshkruajë kilometra në fushë. Por, kurioz është fakti se në klubin e ri, Nakamura nuk do të jetë më i vjetri pasi aty aktivizohet edhe 52-vjeçari Kazujoshi Miura

/Egi Çabeli-VipSport.al/