Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Zbulohen prapaskenat e drejtuesve të Luftëtarit, i lënë titullarët të largohen me kushtin e rrogave të pa marra!

Në futbollin shqiptar ndodhin fenomene nga më të ndryshmet, madje deri në skandale, sepse të drejtat e lojtarëve nuk mbrohen nga askush në FSHF. Nga Luftëtari janë larguar shumë titullarë pjesa më e madhe e tyre me kontratë dhe shumica e tyre me 3-4 apo dhe më shumë muaj pa u paguar…!

Në një vend normal askush nuk do ta lejonte një gjë të tillë, ndërsa drejtuesit gjirokastritë duket se janë shumë të interesuar dhe e kanë kthyer në praktikë një lëvizje të tillë, por aspak normale. Në mënyrë që të shmangin borxhet apo dhe penalitetet, ata bëjnë marrëveshje me lojtarët.

Këta të fundit detyrohen  që të falin borxhet, ndërsa drejtuesit më pas i lënë të lirë që të firmosin në skuadra të tjera, në Superiore apo dhe jashtë vendit. Ndërkohë që nëse do të kishte ndodhur në një kampionat të një vendi të zhvilluar të Europës, do të kishim të bënim me masa të ashpra ndaj klubit.

Deri më tani janë larguar 6 titullarë, ndërkohë që në ditët në vijim do të ketë edhe të tjera divorce të paralajmëruara, me kërkesën e lojtarëve që marrin edhe miratimin e klubit kundrejt mos kërkimit të rrogave të papaguara!

E.S./Vipsport.al/