Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Roshi: Kam rrezikuar nga dëmtimi, por i lumtur që u ktheva me asist

Odise Roshi ka lënë pas dëmtimin dhe është kthyer të jetë një shigjetë në krah. Fieraku ishte vendimtar në këtë ndeshje teksa mori krahun në rastin e golit të parë, ndërsa në prononcimin për RTSH, u shpreh se edhe më parë ka luajtur në krahun e majtë.

“Jam shumë i lumtur që erdha me asist dhe me fitore ndaj Moldavisë. Ka kaluar një periudhë e gjatë dëmtimi dhe kam rrezikuar shumë por jam i lumtur që erdhi fitorja.

Ndryshim krahu? Kam luajtur edhe në krahun e majtë dhe megjithëse krahun e djathtë kam timin, sërish bëra mirë. Kam folur me trajnerin dhe i kam parë ndeshjet.

Kam dashur t’ia jap Cikalleshit, por më pas mu kthye sërish dhe shkoi te Cikalleshi që shënoi”.

Roshi hajmali? “Jo nuk e kam menduar ndonjëherë, por njerëzit ma thonë shpesh”, tha Roshi.