Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Njihuni me skuadrat më të “varfra” të Superiores që nuk e njohin fjalën merkato!

Kjo verë duket e varfër për disa ekipe që vitet e shkuara i kanë dhënë tonin merkatos pasi edhe pretendimet e tyre kanë qenë madhore. Natyrisht që jemi në një vit elektoral dhe ka ekipe që mbulohen nga kapitali i bashkive.

Por, ekipe si: Skënderbeu, Flamurtari, Vllaznia apo dhe Luftëtari duket se ende nuk kanë bërë asnjë lëvizje sa i përket merkatos, madje tek ato ka vetëm lojtarë në dalje! Situata duket shqetësuese, ndonëse këtë sezon Superiorja mund ët fillojë në mesin e shtatorit! Nuk mbetet pas tyre edhe Bylisi…ndonëse kanë filluar që të rinovojnë me titullarët e sezonit të shkuar!

Me thuajse gjysmën e ekipeve dhe natyrisht nga ato që kanë bërë “ligjin” në merkato që aktualisht janë në vendnumëro, merkato e këtij sezoni duket shumë e varfër ë Superiore dhe deri më tani kanë lëvizur vetëm 2-3 ekipe. Të tjerat, në pritje…!

E.S./Vipsport.al/