Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Mesi e Ronaldo janë miliona dollarë larg, fanella më e shtrenjtë në botë është e Bejb Ruth!

Kur flitet për veshmbathje sportive të shtrenjta, mendja të shkon direkt te fanellat e futbollistëve më të njohur në botë. Një fanellë me autograf e Lionel Mesit apo Kristiano Ronaldos kushton disa mijëra euro për koleksionistët e objekteve të tilla dhe sa më shumë kthehesh në kohë me fanellat e emrave si Maradona apo Pele, shifra rritet gjithnjë e më shumë. Por askush nuk arrin legjendën Bejb Ruth, i cili në fakt nuk ishte as futbollist.

Një fanellë e veshur prej bejsbollistit të famshëm të fillimit të shekullit të kaluar, ka thyer rekordin e veshmbathjeve sportive duke u bërë më e shtrenjta e të gjitha kohëve, pasi u shit për 5,64 milionë dollarë në një ankand në Nju Jork të shtunën. Ai e kishte veshur këtë fanellë Me Nju Jork Jenkis në vitin 1928-1930 dhe në ato vite kujtohet si një nga yjet e parë të sportit botëror që u bë shembull për brezat në vijim.

Në fakt, një fanellë e Bejb Ruth që ai kishte veshur në vitet e tij me Nju Jork Jenkis ishte rekordmenia e mëparshme, pasi ishte shitur 4,4 milionë dollarë në vitin 2012.

Fanella e cili vendosi rekordin e ri, u vu përkrah 400 objekteve të tjera të karrierës së Ruth, të cilat ishin çuar në këtë ankand që u zhvillua në stadiumin e Jenkis nga vetë familjarë të tij apo koleksionistë që i kishin ruajtur prej shumë vitesh. Identiteti i blerësit, apo edhe pronarit të mëparshëm të kësaj fanelle, nuk është bërë i ditur. /vipsport.al/