Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Mbrojtësi elbasanas e mbyll me Trepçën: Kam oferta nga Superiorja dhe Kosova

Elton Basriu është larguar nga skuadra e Trepçës’ 89 aty ku ka luajtur si titullar e madje ka qenë një nga lojtarët më të spikatur në kampionatin ë sapo është mbyllur. Basriu është një futbollist që ka eksperiencë në Kategorinë e Parë dhe Superioren tonë.

Ndërkohë, mbrojtësi shtatlartë ka pasur oferta nga Kosova por edhe nga Superiorja, duke ditur cilësitë dhe eksperiencën që ai ka.

“Po e kam mbyllur me Trepçën. Nuk më erdhi mirë nga mënyra se si u ndamë, e megjithatë unë do të shoh karrierën time dhe së shpejti besoj se do të gjej ekipin e ri. Kam oferta edhe nga Superiorja, por edhe nga Kosova. Do të bëj zgjedhjen më të mirë dhe do të vendos së shpejti”,  -tha Elton Basriu i kontaktuar nga “Vipsport”.

E.Saliu/Vipsport.al/