Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Luftëtari në ajër, nuk kanë mbetur as gjysma e skuadrës së sezonit të shkuar!

Luftëtari i sezonit të ardhshëm ka mbetu në dorë të shumë të rinjve, të cilët në sezonin e shkuar kanë qenë më së shumti në stolin e rezervave dhe  nuk e kanë eksperiencën e duhur që të përballojnë ndeshjet e Superiores. Kështu në Gjirokastër duke nisur që nga porta, me Edvan Bakajn, edhe ky ne dilema port të ardhmen.

Për të vijuar me mbrojtjen, aty ku emrat e Demos e Kukajt bien në sy, shto këtu edhe Donald Rapon. Të tjerët janë të larguar zyrtarisht duke u bërë pjesë e ekipeve të tjera, në elitë apo dhe jashtë.

Në mesfushë ka më tepër cilësi, ku bien në sy emrat e Açkës, Hysenit, Ymerajt, Ramadanit, Oshafi, Fili apo Ahmetaj. Në sulm skuadra ka mbetur zbuluar. Me largimet e konfirmuara të Uarden e Dungës, vetëm i riu Eljan çela ka luajtur pak.

Por, edhe emrat e sipërpërmendur e sidomos Rapo, Ramadani, Bakaj, Ymertaj apo Fili, nëse nuk likuidohen zor se mund të qëndrojnë në Gjirokastër për sezonin e ardhshëm. Situata duket problematike, pasi me lojtarët që ka, qofshin edhe në kontratë, Luftëtari ka nuk ka as 50% të titullarëve apo skuadrës së sezonit të shkuar.

Në Gjirokastër ende nuk ka një datë për fillimin e përgatitjeve për sezonin e ri dhe të gjithë janë në ajër në klubin bluzi…!

E.S./Vipsport.al/