Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Kërce për të fituar medaljen e artë, “breakdance” bëhet sport në Olimpiadë

Për të fituar një medalje të artë në Lojërat Olimpike duhet shumë punë, vite me mund e sakrificë për të arritu rnë majë. Ose mjafton të kërcesh bukur nën ritmin e muzikës hip-hop. Kjo pasi Komiteti Olimpik Ndërkombëtar ka vendosur që të cilësojë edhe stilin e kërcimit “breakdance” si një sport olimpik dhe nga viti 2024, do të jetë pjesë e Lojërave Olimpike.

Në aktivitetin që do të zhvillohet në Paris, kërcimi nën ritmin e muzikës hip-hop do të jetë përkrah disiplinave të reja që janë miratuar së fundmi, si sërfi, skateboard si dhe alpinizmi sportiv.

Por këto tre sporte të tjera do të jenë që në Olimpiadën e radhës, në Tokio, të miratuara prej shumë kohësh pasi Komiteti Olimpik mendon se tërheqin si disiplina një popullsi të gjerë e sidomos rininë.

Megjithatë, të katër aktivitetet botërore të këtyre sporteve do të jenë vazhdimisht në monitorim para ndërthurjes në Lojërat Olimpike. Arsyeja është  sepse janë sporte të cilat kanë kushte të veçanta sa i përket vlerësimit që duhet bërë për dhënien e një medaljeje dhe duhet një sistem i unifikuar pikëzimi para se të bëhen pjesë të aktivitetit. /vipsport.al/