Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Bylisi mendon për infrastrukturën, ja ndryshimet që pritet të ndodhin

Në Ballsh, nuk po nxitohen sa i përket sezonit të ri edhe pse në letër ka shumë projekte, që kanë të bëjnë me rikthimit e të huazuarve, afrimet, infrastrukturën por edhe marketingun sa i përket lojtarëve të cilët synohen nga shumë skuadra brenda dhe jashtë vendit. Por, në muajin korrik pritet që të ndërtohet dhe të marrë formë të plotë edhe Bylisi i Superligës, me plot surpriza, pasi pjesa më e madhe e titullarëve janë nën kontratë, për më shumë se një sezon. Deri më tani ka rinovuar nigeriani Beji Antoni, ndërsa pritet që te skuadra të filloj të bëj edhe zyrtarizimet e para në këtë  merkato vere, ndërsa presidenca dhe stafi teknik nuk po nxitohen.

Infrastruktura

Sa i përket infrastrukturës, ajo ka pësuar ndryshime rrënjësore në vitet e fundit, falë dashamirësisë dhe investimeve të kreut të aksionarëve dhe pronarit të klubit Besnik Kapllanaj. Por, stadiumi ka pësuar ndryshime tri vite më parë, pasi për herë të parë janë vënë karrige plastike në ballore, e gjithashtu edhe ambientet e brendshme të dhomave të zhveshjes, kanë kushte moderne. Pa harruar edhe tribunën kryesore apo dhe vendet e mediave. Pritet që të ketë një tjetër ndërhyrje në tërë ambientit ku Bylisi do të luajë ndeshjet zyrtare, ndonëse edhe sezonin e shkuar në Ballsh janë zhvilluar ndeshje të Superiores. Bylisi ndeshjet e Superiores do t’i zhvillojë në Ballsh, pasi e ka marrë “OK” edhe nga sektori i licencimit, pasi plotësohen të gjitha kushtet.

Moshat

Vëmendje në Ballsh, do të ketë edhe aneksi, aty ku stërviten ekipet e moshave, i cili ndodhet në qendër të qytetit. Presidenca, por edhe bashkia u ka kushtuar një vëmendje të madhe edhe ekipeve zinxhirë. Në Ballsh tashmë janë 7 ekipe nga U-7 e deri tee U-19. Numri i fëmijëve do të jetë në rritje sezonin e ardhshëm, pasi aneksi stërvitore me bar natyral është në kushte të shkëlqyera, por do të shihet mundësia e dhomave të zhveshjes në të por edhe mensa për lojtarët.

E.S./Vipsport.al/