Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Artan Mërgjyshi më afër Apolonisë, në 20 qershor pritet zyrtarizimi

Në Fier duket se e kanë zgjedhur trajnerin e ri. Është folur për shumë mera nga tregu shqiptar por edhe të huaj, mes të cilëve edhe Esad Karishik. Por, drejtuesit fierak duan një trajner shqiptar që të njohë realitetin si dhe të çojë Apoloninë në elitë.

Në datën 20 qershor pritet që në Fier të prezantojnë trajnerin e ri dhe nga të gjitha alternativat e mundshme, duket e më afër zyrtarizmit për të marrë drejtimin e skuadrës fierake është Artan Mërgjyshi. Në fakt ky e njeh mirë ambientin në Fier, pa thënë se ka eksperiencë në disa skuadra në Superiore dhe në Kategorinë e Parë.

Mërgjyshi është një trajner që ka punuar shumë edhe me lojtarët e rinj, ndaj edhe strategjia e Apolonisë, krahas Superiores është zbulimi i talenteve duke qenë se ata janë me shumicë në ekipet e tyre të moshave U-17 dhe U-19.

E.S./VipSport.al/