Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Riorganizim total te Apolonia, ja projekti që kanë në Fier

Drejtuesit e Apolonisë së Fierit pritet që të bëjnë një riorganizim të skuadrës total, që pritet të përfshijë stafin teknik dhe ndihmësit e Stojkut, por edhe ekipin. Nga sa mësohet nga burime zyrtare pranë skuadrës fierake, bëhet e ditur se do të synohen që të afrohen 6-7 lojtarë cilësorë nga merkato.

Ndërsa, fillimisht do të ketë skarcime dhe bëhet fjalë për ata lojtarë të cilët nuk kanë bindur, ndonëse iu është dhënë mundësia dhe kanë luajtur titullarë në javët e fundit.

Por, klubi nuk është çudi që të përfitojë edhe nga shitjet e lojtarëve të talentuar të cilët janë në kontratë dhe mund të shkojnë jashtë vendit. Bëhet fjalë për Harizjan, Mihanën, Sotën apo dhe Dudajn.

Të katër lojtarët nuk përjashtohet mundësia që të provohen sërish dhe të vijojnë karrierën në kampionate të njohura jashtë vendit, gjithnjë nëse do t’u jepet pëlqimi nga drejtuesit fierakë të cilët kanë edhe kartonin e tyre duke qenë se janë nën kontratë.

Por, prioritet do të kenë sërish edhe disa lojtarë të akademisë, ku këtë sezon spikati jo pak me aktivizimin e tij sulmuesi 18-vjeçar Marjo Gjata që ka shënuar edhe 4 gola.

E.S./Vipsport.al/