Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Kupa e Italisë nuk është vetëm krenari, zbulohet shifra e fituesit të trofeut

Atalanta dhe Lacio luajnë për krenarinë sot në mbrëmje, në finalen e Kupës së Italisë, por edhe për të mbushur arkat. Të ardhura nga e drejta televizive, por ka bonuse edhe për Superkupën e Italisë. Në valle është edhe futja direkt në grupet e Europa League.

Kush fiton sot në “Olimpico”, do të arkëtojë rreth 10 milionë euro, pa harruar futjen direkt në grupet e Europa League, që garanton edhe të paktën 10 milionë euro shpërblim nga UEFA. Kupa e Italisë vlen gjithmonë e më shumë dhe veç krenarisë, është edhe çështje parash për Atalantën dhe Lacion.

Në ankandin e fundit për të drejtat televizive, RAI e ngriti ofertën për të fituar konkurrencën me Mediasetin, duke ofruar 35.5 milionë në sezon, duke përfshirë edhe Superkupën, për trevjeçarin 2018-21, 13 milionë më shumë se për trevjeçarin e mëparshëm. Kështu, Lega Serie A ka mundësi të shpërndajë më shumë shpërblime për pjesëmarrësit. Fituesi i Kupës së Italisë përfiton nga e drejta televizive 5.3 milionë, kurse finalisti përfiton 3.4 milionë. Pastaj ka të ardhura edhe nga reklamat dhe dy ekipet do të përfitojnë rreth 1.6 milionë euro secili.

Kush fiton trofeun, do të ndeshet me Juventusin në Superkupën e Italisë, që do të thotë se mund të marrë një bonus prej të paktën 2 milionë eurosh. Shifër që mund të shkojë në 3.3 milionë, nëse luhet në Arabinë Saudite. Kështu, duke i mbledhur këto shpërblime, mund të arrihet në afërsisht 10 milionë. / Vipsport.al