Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

FOTO / Mbledhje urgjente në orët e mbrëmjes te Luftëtari, merret vendimi për trajnerin

Në seancën stërvitore të pasdrekes, u paraqitën në stërvitje, trajneri Julian Ahmataj, ndihmësi i tij Novi si dhe dy titullarët, kapiteni Aleksi si dhe braziliani Xhekson. Por, me urdhër të presidencës ata nuk janë lejuar që të jenë pjesë e skuadrës.

Në të tilla kushte, lojtarët janë ndier të fyer nga ky veprim i krerëve të klubit, ndaj edhe rreth orës 18:00 janë mbledhur, persianet, zyrtarë klubi, stafi drejtues dhe skuadra, ku kanë marrë pjesë edhe të pezulluarit. Nga sa bëhet e ditur, Julian Ahmaataj nuk do të jetë më trajner te Luftëtari që nga dita e sotme. Në rrugen e  tij duket se është edhe Albano Aleksi.

Që të dy, ndonëse kanë dhënë një kontribut maksimal duket e nuk e kanë pritur mirë vendimin e klubit, që në fakt ka dal me një mosmirënjohje të hapur ndaj tyre. Ndërkohë, edhe Xhekson do të largohet. Fundi i muajit sjell dhe përfundimin e kontratave zyrtare…

Në rrjetet sociale, si Ahmataj ashtu edhe Aleksi e Xhekson kanë deklaruar largimin e tyre nga bluzinjtë duke falënderuar për momentet e mira që kanë kaluar dhe rezultatet e arritura gjatë bashkëpunimit.

E.S./Vipsport.al/