Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Disiplina ndalet në Inferiore ja masat e marra për dhunuesit e Sarandës dhe Përmetit

Komisioni i Disiplinës pranë Federatës Shqiptare të Futbollit është mbledhur sot dhe ka marrë në shqyrtim gjithë ngjarjet që kanë ndodhur, sidomos në Inferiore, në Kategorinë e Parë dhe të Dytë, por edhe te moshat. Në fakt, takimet delikate kanë qenë ato të zhvilluara në Sarandë, mes vendasve dhe tepelenasve, me këta të fundit që kanë akuzuar për dhunë sarandjotët. Ndërkohë, edhe në Përmet, mes vendasve dhe kolonjarëve, dy ekipe mike ka pasur zënkë në fushë. Ja vendimit e Disiplinës:

1.Zyrtari i KF “Korabi”, Florian Beqiri, për protestë ndaj vendimeve të zyrtarit të ndeshjes, në bazë të Nenit 56/1/a te KDS, dënohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktivitetet.

2.Lojtari i KF “Vora”, Enton Allmeta, për sjellje jo sportive ndaj zyrtarit të ndeshjes, në bazë të Nenit 49/1/a) të KDS, dënohet me 4 (katër) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

3.Lojtari i KF “Albpetrol”,Gëzim Hyska, për sjellje të gabuar ndaj kundërshtarit, në bazë të Nenit 48/1/b të KDS, dënohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

4.Lojtari i KF “Naftëtari”, Klaudio Hoxha, për sjellje të gabuar ndaj kundërshtarit, në bazë të Nenit 48/1/b të KDS, dënohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

5.Lojtari i KF “Përmeti”, Paulin Zhamo, për sjelje të gabuar ndaj zyrtarit të ndeshjes, në bazë të nenit 49/1/a) të KDS, dënohet me 4 (katër) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

6.Lojtari i KF “Përmeti”, Xhuljo Mamushi, për sjellje të gabuar ndaj kundërshtarit, në bazë të Nenit 48/1/b të KDS, dënohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

7.Lojtari i KF “Gramozi”, Gerald Gjoni, për sjellje të gabuar ndaj kundërshtarit, në bazë të Nenit 48/1/b të KDS, dënohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

8.Lojtari i KF “Gramozi”, Mario Baki për sjellje të gabuar ndaj kundërshtarit, në bazë të Nenit 48/1/b të KDS, dënohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

9.Lojtari i KF “Butrinti”, Xheison Mucaj, për goditje me grusht ndaj kundërshtarit, në bazë të Nenit 48/1/e) të KDS, dënohet me 6 (gjashtë) ndeshje pezullim nga aktiviteti dhe gjobë në masëm 100.000 (njëqindmijë lekë). Në zbatim të nenit 136/1/b) të KDS, gjoba të shlyhet në masën 20%.

10.KF “Butrinti”, për dështim në përmbushjen e përgjegjësive duke mos përmbushur rregullat e sigurisë dhe mos mbajtjen e rregullit e qetësisë në stadium, bazuar në nenin 64/1/b), 64/1/e) dhe 65/2 të KDS dënohet me zhvillimin e 4 (katër) ndeshjeve në fushë asnjanese.

11.Zyrtari i KF “Maliqi”, Gëzim Manjanaku, për sjelljen e gabuar ndaj zyrtarit të ndeshjes, në bazë të Nenit 49/2/a) të KDS dënohet me 8 (tetë) ndeshje pezullim nga aktivitetet.

12.KF “Maliqi”, për sjellje të gabuar të spektatorëve duke përdorur fjalë fyese e duke shkaktuar ndërprerjen e ndeshjes dënohet me zhvillimin e 8 (tetë) ndeshjeve në fushë asnjëanese.

13.KF “Kukësi” U-19, për mos paraqitje në ndeshje kundër “Kastrioti” U-19, në bazë të Nenit 55/1 të KDS, dënohet me humbjen e ndeshjes në tavolinë me rezultatin 3 me 0 dhe zbritjen e 3 (tre) pikëve nga klasifikimi.

14.Lojtari FC “Internacional Tirana” U-17, Herdis Peqini, për sjellje të gabuar ndaj kundërshtarit, në bazë të Nenit 48/1/b të KDS, dënohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

15.Lojtari i KF “Shkëndia Tiranë” U-17, Kristi Lleshi, për sjellje të gabuar ndaj kundërshtarit, në bazë të Nenit 48/1/b të KDS, dënohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

16.KF “Butrinti” U-17, për mos paraqitje në ndeshje kundër “Republica” U-17, në bazë të Nenit 55/1 të KDS, dënohet me humbjen e ndeshjes në tavolinë me rezultatin 3 me 0 dhe zbritjen e 3 (tre) pikëve nga klasifikimi.