Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Revoltohet Sebino Plaku: Po dëmtohemi rëndë edhe pse jashtë ngjarjes, FSHF as që e ka mendjen te ne

Kur kanë kaluar disa javë nga përjashtimi që iu bë Kamzës, futbollistët të cilët kanë mbetur pa skuadër nuk kanë marrë ende një zgjidhje dhe nuk e dinë se çfarë do të bëhet me karrierën e tyre. I ftuar në emisionin ‘Sport News Plus’, kapiteni Sebino Plaku ka folur në lidhje me këtë çështje, ku i revoltuar me atë që po ndodh, është shprehur se të gjithë futbollistët kanë bërë një shkresë ku kërkojnë zgjidhje, por FSHF nuk e ka mendjen te ata.

Ai ka kërkuar që të jepet një zgjidhje për problemin, pasi futbollistët nuk po luajnë dhe kjo i dëmton si fizikisht që largohen shumë nga forma e tyre, ashtu edhe ekonomikisht pasi prej muajsh nuk paguheshin nga klubi, e tani shpresat për të marrë paga janë zero pas përjashtimit të Kamzës.

“Askush nuk e ka mendjen te ne. Nuk e ka FSHF mendjen te ne jo më ekipet. Jemi në pritje të një përgjigje. Kemi bërë një kërkese të gjithë lojtarët e ekipit. Janë lojtarët ata që po vuajnë. Prisnim që të merrnim një përgjigje. Çdo ditë që kalon është shumë e vështirë. Përveç dëmit financiar, është edhe ai profesional. Ekipet do ta kenë të vështirë t’i hedhin sytë nga lojtarët e Kamzës.

Unë jam koherent me të gjithë ngjarjet. Rasti jonë është ekstrem. Mosaktivizimi i lojtarëve është fatkeqësi e madhe. Lojtarët u munduan të ishin jashtë ngjarjes, janë ata që po e vuajnë me tepër se çdo kush”, tha Plaku. /VipSport.al/