Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

VIDEO/Moto GP, sezoni i ri nis me triumfin e Doviciozos, mposht me fotofinish Mark Markez

Gara e parë sezonale e Moto Gp, ka filluar sërish nën duelin tashmë të zakonshëm mes Markez dhe Doviciozo.  Në cirkuitin e Katarit, dueli mes pilotëve ka vazhduar deri në xhiron e fundit. Në fakt, gara ishte e hapur edhe për pilotët e tjerë me Rinz dhe britaniku Kraçlou, që ishin deri në fund pretendent për një vend në podium pasi asnjë prej pilotëve të kreut nuk arriti të shkëputej.

Megjithatë, në kthesat e fundit dueli ishte i gjithi mes Doviciozos dhe Markez, me spanjollin që provoi të pamundurën për të marrë fitoren e parë sezonale, por në kthesën e fundit, në momentin e parakalimit kampioni i botës në fuqi, gaboi trajektoren, me Doviciozon që fitoi në fund me fotofinish. Ndërkaq, në vendin e tretë u klasifikua Karl Kraçlou.

Mund të konsiderohet një paraqitje e mirë edhe ajo e legjendës së Moto Gp, Valentino Rosi i cili edhe pse u nis nga pozicioni i 14, pas një paraqitje jo të mirë në provat zyrtare, arriti ta përfundonte cirkuitin në vendin e pestë.

Në këtë mënyrë, mbyllet në një mënyrë spektakolare gara e parë sezonale e Moto Gp, teksa edhe në këtë sezon duket se Markez dhe Doviciozo shfaqen si protagonistët kryesorë për triumfin final. /Egi Çabeli-VipSport.al/